Uzmanı uyardı: İdrar yolu enfeksiyonuna karşı sıvı tüketimi ve hijyen şart

Üroloji Uzmanı: Yaz Aylarında Enfeksiyon Riskine Dikkat!

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, enfeksiyon riskinin yaz aylarında ortak alan kullanımı, yetersiz sıvı alımı ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesinden kaynaklandığını belirtiyor. Hijyen kurallarına dikkat çekerek, sıvı alımının yılın her döneminde önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Atış, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte vücuttan sıvı kaybının da fazla olduğuna dikkat çekiyor.

Enfeksiyon Riski Artıyor!

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, yaz mevsimiyle birlikte enfeksiyon riskinin arttığını belirtiyor. Sıvı tüketimi, hijyen kuralları ve erken tanının önemine vurgu yapan Prof. Atış, ürolojik enfeksiyonların günlük pratiğin önemli bir parçasını oluşturduğunu belirtiyor. Kadınlarda enfeksiyon riskinin anatomik nedenlerle daha yüksek olduğunu ifade eden Prof. Atış, erkeklerde ise ileri yaşlarda üriner enfeksiyonların daha sık görüldüğünü belirtiyor.

Erkeklerde Risk Faktörleri

İleri yaş erkeklerde üriner enfeksiyon riskinin arttığını belirten Prof. Dr. Atış, prostat büyümesi, nörojen mesane gibi durumların enfeksiyon görülme sıklığını artırdığını ifade ediyor. Bu nedenle erkek çocuklarda detaylı bir ürolojik inceleme yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Atış, sünnetin idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir önlem olduğunu belirtiyor.

Kadınlarda Tedbirler

Kadınlarda tekrarlayan enfeksiyonların altında yatan bir sebep olabileceğini belirten Prof. Dr. Atış, hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini ve sıvı alımının yılın her döneminde önemli olduğunu vurguluyor. Eğer tekrarlayan enfeksiyonun altında bir neden bulunmuyorsa, uzun süreli koruyucu tedavilerin gerekebileceğini belirten Prof. Atış, sıvı tüketimine ve idrarın uzun süre tutulmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak: DHA

Related Posts

18 bin sağlık personeli ataması yapılacak: Bakan Memişoğlu tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığına yapılacak sağlık personeli atamalarına ilişkin, “Ekim ayında 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım yapacağız.” dedi.

‘Artık kalp, damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor’

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’deki her 100 ölümden 36’sı dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, “Artık kanser değil, kalp damar hastalıkları daha fazla insanı hayattan koparıyor. Koroner arter hastalığı, kalbi besleyen damarlarda gelişen sertlik ve tıkanıklıkla ortaya çıkıyor” dedi.

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Aşırı sıcaklar kalp hastalıklarını tetikliyor!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar ve nem, kalp hastaları için ciddi riskler oluşturuyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Samim Emet, özellikle 50 yaş üzeri bireyleri, sıvı kaybı, tansiyon düşüklüğü ve ani kalp krizlerine karşı uyardı.

Yaz aylarında vücut ısısındaki ani yükseliş ölümcül olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Demir, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalıkları olan bireylerin güneş çarpmalarına karşı risk altında olduğunu ve vücut ısısının ani ve kontrolsüz şekilde yükselmesinin ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor

CHP’den aile hekimliği uygulamasına tepki: Hastanın gitmediği muayenenin bedeli hekime kesiliyor