İş Bankası Kıbrıs’ta 70. Yılını Kutladı

Kıbrıs Türk Halkının Ekonomik Gelişimine Katkıda Bulunan Türkiye İş Bankası, 70 Yılını Kutladı

Kıbrıs’ta 1955 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkiye İş Bankası, Ada’nın ekonomik ve toplumsal gelişimine katkıda bulunarak Kıbrıs Türk halkının yanında yerini almıştır. 70’inci yılını kutlayan banka, Kıbrıs genelinde 6 ilçede 15 şube ve 238 çalışanıyla hizmet vermeye devam etmektedir. KKTC’nin en büyük bankası konumunda bulunan Türkiye İş Bankası, 53,5 milyar TL’lik aktif büyüklüğüyle dikkat çekmektedir.

İş Bankası’nın 70. Yılı Resepsiyonla Kutlandı

Türkiye’nin ilk milli bankası olarak 1924 yılında kurulan İş Bankası, Kıbrıs’taki 70. yıl dönümünü bir resepsiyon ile kutladı. Resepsiyona KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin KKTC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve İş Bankası KKTC Ülke Müdürü Serhan Akşahin gibi önemli isimler katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar: “Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bir Başarı Öyküsüdür”

Resepsiyonda konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İş Bankası’nın Kıbrıs’ın ekonomik gelişimindeki önemine vurgu yaparak, Kıbrıs Türk halkının başarı öyküsünü anlattı. Tatar, gençlerin ülkenin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, bankanın Kıbrıs’taki varlığının büyük önem taşıdığını ifade etti.

İş Bankası Başkanı Bali: “Kıbrıs’a Kararlılıkla Hizmet Vermek İçin Geldik”

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, bankanın 70 yıllık tarihinde Kıbrıs’a olan bağlılığını vurgulayarak, ülkenin ihtiyaçlarını karşılamak için var olduklarını belirtti. Bali, bankanın Kıbrıs’taki misyonunu ve hikayesini paylaşarak, kuruluşunun hem ekonomik hem manevi açıdan Kıbrıs’a değer kattığını dile getirdi.

KKTC Ülke Müdürü Akşahin: “Beraber Büyüdük, Beraber Güçlendik”

İş Bankası KKTC Ülke Müdürü Serhan Akşahin ise 70 yıllık sürecin sadece bir zaman dilimi olmadığını, Kıbrıs Türk halkıyla kurulan sıkı bağların hikayesinin anlattı. Akşahin, bankanın KKTC’deki büyümesini ve topluma olan katkılarını vurgulayarak, gelecekte de aktif rol oynamayı sürdüreceklerini belirtti.

Related Posts

HAK-İŞ, 1 Mayıs’ta Rize’deydi

HAK-İŞ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Rize’de kutladı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Adaletsiz bu vergi sistemini kabul etmiyoruz. Vergi sistemimizin yeniden köklü bir şekilde değişmesi gerekiyor.” dedi.

Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 31 Temmuz 2025’e kadar kullanılmak üzere 1 milyon tonluk mısır ithal edilecek.

1 Mayıs’ın tarihi mücadelesi: Türkiye’de sendikalar alanlara iniyor

Dünya genelinde emek ve dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak. 1856’da Avustralya’da başlayan ve 1889’da işçilerin ortak bayramı ilan edilen 1 Mayıs, Türkiye’de ilk kez 1923’te resmiyet kazandı. Bu yıl TÜRK-İŞ İstanbul’da, HAK-İŞ Rize’de, DİSK ve KESK ise Kadıköy’de alanlara çıkacak. Sendikalaşma oranının yüzde 15’in altında kaldığı ülkede, işçiler yine adaletli bir çalışma düzeni talep edecek.

Merkez bankaları yoğun bir mayıs ayına hazırlanıyor

Dünya ekonomisinde ABD’nin korumacı ticaret politikasının etkileri varlığını sürdürürken, birçok merkez bankası para politikalarını belirlemede son küresel ekonomik gelişmelerin etkisiyle temkinli davranıyor.

Bakan Bolat, müteahhitlik firmalarıyla Libya’ya gidiyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Türk müteahhitlik firmalarının temsilcileriyle birlikte Libya’ya giderek iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği konularını değerlendirecek.

Dolar, ABD-Çin ticaret gerginliğinde toparlanmakta zorlanıyor

ABD yönetiminin planlanan tarifeleri gevşetebileceği yönündeki haberlerin desteğiyle dolar Salı günü kayıplarının bir kısmını telafi etti. Ancak yatırımcıların ABD-Çin ticaret anlaşmazlığında anlamlı bir azalma olup olmadığı konusunda temkinli olmaları devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir