Çiftçi mısırını hasat ederken 1 milyon tonluk ithalat yapılacak

Cumhurbaşkanı Kararı İle Tarife Kontenjanı Açıldı: İthalat İzinleri ve Gümrük Vergisi Değişiklikleri!

Resmi Gazete’de yayımlanan son Cumhurbaşkanı Kararı, mısır ithalatı için büyük bir adım atıldığını duyurdu. Artık 1 milyon ton mısır, 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle ithal edilebilecek. Bu kararla, tarım sektöründe önemli bir destek sağlanması hedefleniyor.

Son 7 ay içinde toplam 3 milyon ton mısır ithalatı için tarife kontenjanı açıldı. Hasat zamanında çiftçilerin mısır stoklarının azalmasını önlemek amacıyla ithalata izin verilmesi, sektördeki dengeleri koruma yolunda alınmış önemli bir karar olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı kararı ile verilen ithalat izinleri şu şekilde:

  • 10 Ekim 2024’ten 31 Aralık 2024’e kadar 1 milyon ton mısır ithalatına yüzde 5 gümrük vergisi ile izin verildi.
  • 19 Mart 2025’ten 30 Haziran 2025’e kadar yüzde 5 gümrük vergisi ile 1 milyon ton mısır ithalatına izin verildi.
  • 1 Mayıs 2025’ten 31 Temmuz 2025’e kadar sıfır gümrükle 1 milyon ton mısır için ithalat izni verildi.

İlgili kararlar yarın yürürlüğe girecek.

Öte yandan, “İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair” Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Related Posts

HAK-İŞ, 1 Mayıs’ta Rize’deydi

HAK-İŞ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Rize’de kutladı. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Adaletsiz bu vergi sistemini kabul etmiyoruz. Vergi sistemimizin yeniden köklü bir şekilde değişmesi gerekiyor.” dedi.

1 Mayıs’ın tarihi mücadelesi: Türkiye’de sendikalar alanlara iniyor

Dünya genelinde emek ve dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak. 1856’da Avustralya’da başlayan ve 1889’da işçilerin ortak bayramı ilan edilen 1 Mayıs, Türkiye’de ilk kez 1923’te resmiyet kazandı. Bu yıl TÜRK-İŞ İstanbul’da, HAK-İŞ Rize’de, DİSK ve KESK ise Kadıköy’de alanlara çıkacak. Sendikalaşma oranının yüzde 15’in altında kaldığı ülkede, işçiler yine adaletli bir çalışma düzeni talep edecek.

Merkez bankaları yoğun bir mayıs ayına hazırlanıyor

Dünya ekonomisinde ABD’nin korumacı ticaret politikasının etkileri varlığını sürdürürken, birçok merkez bankası para politikalarını belirlemede son küresel ekonomik gelişmelerin etkisiyle temkinli davranıyor.

Bakan Bolat, müteahhitlik firmalarıyla Libya’ya gidiyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yarın Türk müteahhitlik firmalarının temsilcileriyle birlikte Libya’ya giderek iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği konularını değerlendirecek.

Dolar, ABD-Çin ticaret gerginliğinde toparlanmakta zorlanıyor

ABD yönetiminin planlanan tarifeleri gevşetebileceği yönündeki haberlerin desteğiyle dolar Salı günü kayıplarının bir kısmını telafi etti. Ancak yatırımcıların ABD-Çin ticaret anlaşmazlığında anlamlı bir azalma olup olmadığı konusunda temkinli olmaları devam ediyor.

İşsizlik rakamları açıklandı

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %7,9 seviyesinde gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir