TEPAV verileri açıklandı: Gıda fiyatlarındaki yükseliş durdurulamıyor!

Nisan 2025 Gıda Fiyat Endeksi Raporuna Göre, Aylık Gıda Enflasyonu Yüzde 2,68 olarak Açıklandı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yapılan açıklamaya göre, Nisan 2025 döneminde aylık gıda enflasyonu yüzde 2,68 olarak belirlendi. Bu veri, taze meyve ve sebzelerin fiyatlarında yaşanan değişiklikleri de ortaya koymaktadır.

Fiyat Değişimleri Detaylı Bir Şekilde İncelendi

Nisan ayında, taze meyve ve sebzelerin fiyatlarında önemli değişimler meydana geldi. Çilek, patlıcan ve salatalık fiyatları düşerken; karnabahar, limon ve roka gibi ürünlerde ise yüksek artışlar görüldü. Bununla birlikte, balık, hazır çorbalar ve yumurta gibi diğer ürünlerde fiyat artışları gözlemlendi. Ancak, sirke, zeytin ve baklava gibi ürünlerde fiyatlar düşüş gösterdi.

Gıda fiyatlarındaki enflasyon oranları, farklı hesaplama yöntemlerine göre değişiklik gösterdi. 2 Mayıs 2025 tarihinde, TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu yüzde 1,78; İTO İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi (İTÜFE) yüzde 1,57 ve İTO Ücretliler Geçinme Endeksi (ÜGE) ise yüzde 2,62 olarak hesaplandı.

Yıllık Gıda Enflasyonunda Artış Gözlemlendi

Nisan 2025 itibarıyla yıllık gıda enflasyonu, TEPEV Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) ile yüzde 30; TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile yüzde 35,6; İTÜFE ile yüzde 41,6 ve ÜGE ile yüzde 39,1 olarak belirlendi. Bu veriler, Türkiye’de gıda fiyatlarındaki artışın hızlandığını ve özellikle taze meyve ve sebze sektöründe fiyat dalgalanmalarının yaşandığını göstermektedir.

Related Posts

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Sosyal medyada içeriği önceden belli olmayan, ‘Sürprizlerle dolu bir paket’ anlamına gelen, ‘Gizemli Kutu’ satışlarına yönelik şikayetler artarken, Ticaret Bakanlığı tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlatıldı.

Küresel piyasalarda karardan önce moral havası: Gözler bu hafta açıklanacak Fed faiz kararında

ABD ile Çin arasında tarifelerde yumuşama beklentisi, güçlü şirket bilançoları ve karışık makroekonomik verilerle küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı pozitif kapattı. Gözler şimdi Fed’in faiz kararına çevrildi. Trump’ın her fırsatta Fed Başkanı Powell’a yönelik faiz indirimi çağrısına Fed’in nasıl bir karşılık vereceği merakla bekleniyor.

Merkez Bankası’nın son kararları ne anlama geliyor: Uzmanlardan sert eleştiriler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL’ye geçişi hızlandırmak ve rezervleri güçlendirmek amacıyla yeni makroihtiyati tedbirleri devreye aldı. Uzmanlar, düzenlemelerin döviz talebini sınırlayabileceğini ancak ekonomide kopan bağların hâlâ onarılamadığını belirtiyor. “Başa döndük” diyen de var, “mucize beklemeyin” diyen de…

Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum.” dedi.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’daki eski Ercan Havalimanı’nda üçüncü gün etkinlikleri ile devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir